? ??????????????Love in the Fields? ????? ?? ???Rating: 5.0 (1 Rating)??4 Grabs Today. 643 Total Grabs. ??
????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????botanical evolution? ????? ?? ???Rating: 4.0 (1 Rating)??4 Grabs Today. 876 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????? ? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

me..myself & i...

me..myself & i...
a simpLe perSon wIth eXtra cheeSe smiLe... OrG cKp MuLOt aKu puaKa*** oRg kata best JadiK aKU*** OrG kata aKu aNaK orG kaYa*** OrG seLalU liHaT aKu sebaGaI roLe moDeL*** orG taw aKu good in havinG relatioN*** tapI, pernaHkaH orG2 itU dtG daN bertanYa pada aKu tentanG mcm MaNa periTnya aKu jalaNi kehiduPan aKu***?!!! KalaU laH orG2 yG bertanYa itU taHu...~~~!

Wednesday, April 1, 2009

ApriL FooL .. is always FooooooooooL! Well, i dun give a shit..

hai, nie post i yg pertama... sudi la membaca ek..`!

Red Carpet... 'Brangelina' Malaysia... wlupun Janda n Duda, tetap maintain memberi
pos istimewa utk tantapan peminat..


Mira n Me! bukan maen vouge Shemale nie... terkasiba aku!


wazzuP`!
Hi, call me DaneL, i'm 24yo n am still waiting for sumtin kt Zaba nie.. Tis is my 1st post 4 tis session.. perhaps.. erm, 4 da 1st post, i nk tulih byk sket.. sbb almaklumla, dh hampir 4 thn i x melibatkan diri dlm bende2 alah nie.. last masa thn 1.. tu pun ala2 kadar jah dlm fs yg dh x seglam0r dulu.. ada la dlm 2 posts...uhuhuh, masa tu, blogger n watsoeve x glamorama lagik.. bkn cam skunk.. naek malu aku sbb x de blog.. bebudak jaksa..OpsssSss, 'mantan jaksa' asyik mengadap bende nie jew.. so, kene la bergiat aktif sket demi masa depan carutan dan makian yg mungkin dh d teknologikan pd waktu nie..
Pd permulaan nk hasilkan karya agung ni (blog la), i wonder, shud type all the mess things tat happenned around me... ade la buat kajian tinjauan (berkat belajar statistik n SPSS masa wat tesis) ttg apa yg kita perlu tulis dlm blog.. Ye la kan, we r x westernis yg ble all out bila nk cite ttg hal2 peribadi.. tp, bila pk kan, wats the purpose of all tis klu kita sendiri x d berikan kebebasan ttg menulis ttg hal kita.. meh nk bagi contoh.. Saudari Bella Tan (betina melayu keturunan Cina).. nk mencarot bagai, tp cam tlalu berhati2 mgunakan kata ganti nama diri bagi pihak yg nk d hanjeng... uhuhuh, (sorry Bella, ko jew yg suka ckp belakang kan?)
Kawan aku budak Master pon ade gak ckp ttg tahap kepuasan Blog.. dia kata, wat is in blog is only 25% daripada apa yg ada dlm hati kita.. maklum la, blog shud b our diary.. but later, mcm xble nk luahkan..takot org laen tkecik ati bila baca.. n sumore, dia ada gak ckp..

" Danel, takkan u nk taruk yg u melancap 2 kali semalam dlm blog??? or u maen tetek awek u kt tepi kedai Kak Izan sambil tgk Manchester lwn Chelsea... gila ke apa?" btol gak kta mamat separuh iban tur.. so, aku pasrah, terima seadanya buah pikiran beliau yg x berapa nk senonoh percontohan nya itu..
But, what i feel.. lets x so serius on it.. ala.. klu nk tulih semua, mau muntah org baca.. klu dh pelik2 aktiviti harian yg d buat .. contohnya--> semalam aku bangun, then aku stim, pastu tgk jew pic minah Danielle Daneil dlm majalah URTV tu, aku terus jew gengam 'ehem-ehem' aku then aku menanti hujan d tengah hari (kata2 yg lebih berlapik utk aktiviti pancot memancot).. then, aku kuar pastu awek aku ajak g makan kt Syek 15 (nk g McD, x cukup duit), dalam dok sedap naek motor ngan dia tetiba awek aku raba aku...uhuhu, syok nya.. aku lak, ape lagik.. terus jew bukak zip.. bagi peluang dn ruang kt dia agar dia ble mengkreatifkan usapan2 nyer.. pas kami makan, aku xde duit, n buat2 x bawak wallet..awek aku dgn muka seposen, mbayar mkanan kami dgn gaji pertama dia sebagai operator pengeluaran separuh mahir d kilang Sony.. dalam hati, aku ketawa riang.. sok ble buat lagik.. balik umah, nampak mak n abah ngah bergaduh.. mak siap piat2 telinga abah yg dh berbulu cam beruk tua.. erm, abah carik betina laen kata emak yg semamangmya layak utk d perlakukan sedemikian sbb muka dia pun dh cam tayar keta kebal... so, pasrah je la mak oiii.. mlm tu, aku isap ganja ngan kawan2, best gila... sedar2 aku terliwat kawan aku sbb nampak dia cam ayu jew since dia x ikat rambut dia yg panjang tu, so mengerbang bagai cam rambut Norish Karman dlm episod Spa Q... kene tumbuk ngan kawan aku..then, aku janji x buat lagik.. aku tido kol 3 pagi pas ngendap akak ipar aku salin bra ropol2 warna jingga tali kuning, ade reben kecik kt tengah2... huhuhu, indahnya idop aku ari nie.. aku terlelap d sebelah bangkai kucin yg aku sendirik malas nk kemas..
Bgitulah sebuah cite rekaan, klu betol2 kita nk tulih aktiviti kita secara jujur dan naif dlm blog... tapi, dun u tink it shud b like tat since blog adalah diary n tempat nk luahkan isi hati..??? uhuhuhu, melampau lak cite aku tu kan.. Danny kata tulih jew mana yg patot..so, aku wat keputusan utk mjadi x terlalu jujur bila menulis blog...
Bkn sbb nk ambik tarikh Ct Nurhaliza jadiik artiz or nk pilih tarikh April Fool 4 da starter... but i believe tat, i shud start tis month coz mayb i'll b leaving Zaba 4 da next 3 or 4 months.. so, kene la carik medium yg seswai gitooo utk keep in touch ngan bebudak Zaba sekalian.
Bulan lepas, i mean in March..mmg bulan yg mbz kan diri ini.. n i wana talk bout Dinner Zaba yg baru jew smggu lebih berlalu.. sememangnya aku la yg paling glamor.. kuikuikui.. baju taun nie menampakkan ciri2 gaya berani dan fesyen bukak dada (nasib baik x berlurah, klu x, makan ati Mira..)
Pas Dinner yg glamor tu, aku terpaksa bergegas balik (tetiba jew SaiPuL call), sbb ayah dia saket... so, best gak la g kelantan.. mcm2 aku telan, seingat aku nasi dagang n nasi kerabu tu cam dh jadik air liur aku.. x berenti2 aku menguyah.. semalam baru aku balik ke UKM, d sambut dgn kemenangan KPZ sebagai Kolej Seni Terbaik.. erm, tingat masa mula2 aku bangunkan kelab Artiz dulu.. sedeh tol, baju pun maen pakai konsep 'mix n match'.. dalam erti kata laen, bajoo sendirik la.. skunk, dh ble bbangga..opssSss, berbongga (kata yg lebeh seswai)..

Tadik, bebudak mantan kene kemaskan bilik jaksa..sedeh lak aku negok.. huhuuh, zaman aku dulu pun cam tu gak.. nk wat cam ne, jawatan jaksa tu setahun jah.. bkn cam jawatan Felo.. uuhuuh, pasrah jew la ek adek2 aku.. i'm so xcited nk tgk sape plak akan jd jaksa sem depan...dengar cite, sesi isi mengisi borang dh bjalan.. meh kita tgk sape yg gegeh sgt tu nnt.. erm, lots of work 2 b done lately.. my last task adalah phasilan majalah MAGZ.. majalah kolej.. best bkerja ngan bebudak MAGZ.. klakar gak diorg tur.. so, 4 both sem, i ble la nk berbangga n berbongga dgn kerja2 n tanggungjawab i sbg felo kpd 3 portfolio jaksa (HELA, INPEN n Protokol).. at least, i berjaya mgotakan janji i nk bagi pgalaman n ilmu pengurusan yg baik kepada diorg..
erm, ni i uploadkan pic2 Malam Resepsi Gemilang Zaba (Malam Resepi Gemilang Zaba, bak kata perasmi mlm kedua).. buat teman2 yg x se glamor i.. tlg la, taun depan cuba lagik ek.. OpssSss, i nk upload pic i masa xcident gak.. utk d jadikan tauladan buat adek2 UKM.. laen kali klu nk kuar g KL.. jgn naek KanciL.. naek la Pajero ke, Van tayar 6 ke, Bas sekolah or naek jew flight.. so, klu ade je keta yg langgar korang.. vehicle yg u naek x tebalik.. ok x my suggestion? renung2 kan..



5 comments:

yanaMENTAL said...

well
since i m da 1st follower
let me drop a comment on ur page

1st thing
sgt ngeri tgk pict abg ata pas eksiden tuh!
(abih ilang cntk jap)
har3~

pastu
cte yg sgt jijik* (maaf klu penggunaan pkataan yg agk mlampau) abg amek sbg cth
agk geli ye adk2 membacenye
kehkehkeh3~

neway,
pape pun
keep on blogging
trskan bkarya
smoge ape yg abg ata ctekan dpt kami jdkan pdoman
(tbe ayat cam skema gituh!)
:p

dzaaaaa~~

NahWaL said...

tukarla templateeeeeeeee!!bosanNNn!!!

CikLieYzaOnline said...

wah,tahniah dah jd blogger...
papapun,thanks abg sbb dpt laksanakan tgs sbg pgacara dgn baik dlm MCP smlm..
jasamu kukenang slalu...
tata titi titik.

ayu aziz said...

hik3
da ade blog da abg ata nieh~
haish~!
xpe lah biar lmbt asl slamt kn??
hik3

neway comey ah gmbr dude n jnde tuh..
har3 ;p

Hunttwo said...

lawak sial citer lu bro. x bole p punya citer tu. hv a good day!